Workshop Maskeradespel: de vreemde ander!

Dit is een onderzoekend dialogisch spel naar de sociale maskers, waarmee mensen interacteren.

Doel

Het spel laat u spelen met Koningswijsheid en Narrenstreken! Archetypen en filosofische spreuken nodigen u uit het samenspel tussen mensen als een maskerade te zien en de vreemde ander (in uzelf) te ontmaskeren. 

Werkwijze

Startpunt is iets dat u heeft geraakt: een confrontatie met een narrig of eigenwijs  persoon, een onverwachte wending in een gesprek of proces, een vervreemdende gebeurtenis. Dit kan het begin zijn van een wezenlijke ontmoeting die uw eigen zienswijze en zijn beroerd. Wat volgt is een zich dialogisch en speels ontvouwend proces: het ensceneren van een vreemde ontmoeting op ‘de plek der moeite’. Daar waar we de vreemde ander in onszelf tegelijkertijd met het vreemde van anderen ontmoeten. Het daadwerkelijk maken van een masker leidt tot een hilarische, verrassende, ontroerende, ...maar altijd ontdekkende reflectie.
Om zover te komen is deze workshop doorvlochten met momenten van mindemptiness door een vreemde ander...

Resultaat

Het spelen met maskers leert u een goed midden te vinden tussen een functionele identificatie met rollen en een totale onthechting van elke sociale rol.
Toepasbaar in werk contexten ter versterking van relationele kwaliteiten en ontwikkelingsprocessen.

Duur: 1 dag
Aantal spelers: 8 tot 16
Locatie mogelijkheid: binnen (ruime zaal) en buiten
Begeleiders: Heidi Muijen en Miny Verberne

Wilt u het spel spelen in uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op.

Maskeradespel: de vreemde ander! is onderdeel van Mens, ken je zelf, een serie dialogische spelvormen, bedacht en ontwikkeld door filosoof en begeleidingskundige dr.Heidi Muijen. Maskerade is tot stand gekomen door onze samenwerking voor het 11 jarig jubileum van het International Association Facilitators met als titel: Koningswijsheid en Narrenstreken.
Het spel is ook in bordvorm verkrijgbaar voor 3 tot 8 spelers. 
http://www.menskenjezelf.nl/maskeradespel-de-vreemde-ander/